luni, 29 iunie 2009

Fotografia saptamanii - VIII

Rosiile au crescut si o data realista pentru recoltarea primei rosii coapte cred ca ar fi fi 15 iulie (asa cum spunea si Elisa acum ceva vreme).

Le-am mai pus si putin balegar.

Revin cu fotografii mai tarziu. Postez de pe telefon si nu reusesc sa atasez pozele.

Update: pozele




7 comentarii:

  1. Ohoho, maricele! Mi-ai adus aminte ca si eu am gogonele multe, eu tot credeam ca nu am, si ar trebui sa le fotografiez!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihai,
    parca nu vad niciun varf la planta,ori sunt doua mai mici...nu stiu ce-ai facut,dar doar asa pot sa-mi explic de ce creste in inaltime incet...i-ai rupt varful confundandu-l cu un pui,la copilit zic.
    Totusi,pentru locul in care creste,vitregita de soarta...trebuie sa recunosti (e ca si cand tu ar trebui sa-ti traiesti viata intre patru pereti :))))) ,e destul sa ai cateva rosii si sa le vezi maturizate si coapte.
    Eu cand am spus prin 15 iulie m-am referit la ale mele,ale tale par sa ca se vor coace mai repede.Succes la proiect!
    Ai prasit vreodata pamantul dun ghiveci?Trebuia.Daca nu ai facut asta inseamna ca asa se explica,nu are radacini mari,caci radacinile cresc si se invigoreaza pe masura ce sapam in jurul plantei.Deci??? ia o surubelnita mare ,o tii de maner si scurmi pamantul usor,usor de pe lamga planta si vei vedea si cum sunt radacinile astfel >:)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu m-am atins de nici un varf :D

    intr-adevar sunt doua pante de rosii, una langa alta intr-un ghiveci.

    am prasit putin pamantul langa planta. am o "scula" de mana, un fel de grebla cu 3 tepi cu ajutorul careia am amestecat gunoiul cu pamantul de fiecare data cand am pus gunoi. n-am insistat insa prea tare si nici prea adanc de teama sa nu cumva sa deranjez planta.

    nu cred ca are prea mare nevoie pamantul asta de prasit ca e foarte foarte afanat.

    motivul pentru care nu au crescut prea mari cred ca e acela ca am inghesuit doua plante intr-un singur ghiveci. la un moment dat m-am gandit sa sacrific una dar am renuntat. la anu probabil o sa iasa mai bine :)

    am vazut la tine in poze un soi de rosii tare gustoase. imi trimiti si mie ceva samanta la anu? contra cost, bineinteles :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu,Mihai,nu-i asta motivul caci se stie ca atunci cand sunt mai multe plante pe mp,mai dese adica ,atunci cresc inalte si subtiri.Pentru mine este enigmatica marimea plantei,dar poate nu stii tu ce soi ai,poate-i soiul asa..:)
    De care zici,de alea lungi in forma de kapia? Sigur ca-ti voi da,insa nu alea-s cele mai gustoase ci cele mari de Timis,alea-s cele mai gustoase,pe urma cele move,apoi cele mici de USA si galbenele si doar la urma cele lungi,fiindca astea lungi nu-s zemoase,ci foarte carnoase cu putine seminte.Oricum,sunt bune toate,ca eu n-as creste daca n-ar fi bune :)

    RăspundețiȘtergere
  5. ma refeream la alea mari, mari, cu "cretze" asa ca si gogosarii.

    RăspundețiȘtergere
  6. acelea sunt move,asa le zic eu,ca este un alt rosu decat la rosiile obisnuite.Si nu-s crete,cand se fac mari au forma de inima...de aceia li se mai spune si ..INIMA DE BOU..pe aici prin Ardeal.O sa-ti dau,normal...mai ales ca esti pasionat de rosii :)

    RăspundețiȘtergere