duminică, 7 iunie 2009

Stropirea rosiilor

Iata cateva lucruri pe care le-am invatat despre stropirea rosiilor impotriva daunatorilor (in special a manei) tot citind in stanga si-n dreapta:
  • stropirea se face preventiv, inaintea aparitiei bolii
  • mie piatra vanata simpla nu mi se mai pare eficienta si recomand ceva mai bun. De exemplu mie mi-a fost recomandat Ridomil Gold. Vine la plic de 25 de grame si costa 6 RON. Plicul se dilueaza in 10 l de apa. Combate manea rosiilor, castravetilor, vitei de vie, etc.
  • grija mare sa nu arzi rosiile cand le stropesti: sa respecti concentratia indicata pe plic, sa stropesti rosiile doar seara si daca e posibil stropeste-le pe ambele fete ale frunzei
  • citeste cu atentie instructiunile de pe plic. De exemplu Ribomil Gold este recomandat a fi folosit doar de 3 ori pentru o cultura.
  • majoritatea substantelor impotriva daunatorilor sunt toxice. Ai grija cum le manipulezi si ce faci cu soluti

4 comentarii:

  1. Mihai,
    am vrut sa postez la tine,aici,acum vreo 10 ore si nu m-a lasat clickul. Mai...cine ti-a spus ca stropitul e cu piatra vanata pura?Asa i se spune in termen popular zemei aleia bordeleze,care e facuta din sulfat de cupru,var si apa.Tu ai stropit numai cu sulfat de cupru dizolvat in apa si nu ti s-a ars rosia???!!!Mira-m-as!
    Deci,ai grija si daca te informezi de la mine sa nu duci mai departe doar fragmente si mai ales sa nu mai spui la nimeni ca de la mine stii,ceea ce spui aici ;) :P Zau...nu glumesc :D
    Salut!

    RăspundețiȘtergere
  2. hehe. cred ca m-am exprimat gresit :D si acum imi amintesc cum stingea bunica varul in valaul din curte cand prepara solutia pentru stropit via si rosiile :) o sa corectez exprimarea defectuasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai grija cum scri!!! ai scris RIBOMIL GOLD.....de fapt se numeste RIDOMIL....:) NU DA INFORMATII GRESITE!!!

    RăspundețiȘtergere