luni, 6 iulie 2009

Fotografia saptamanii - IX





Plantele nu au mai crescut in inaltime prea mult, dar rosiile sunt tot mai mari si par ca ar vrea sa inceapa sa se coaca. Chiar si cele doua gogonele mici incep sa prinda forma.

5 comentarii:

  1. Mihai,
    cred ca plantele tale au nevoie de un dus cu apa potrivit de rece...niici rece ,nici calda,dar dimineata devreme.Si zici ca nu gasesti piatra vanata?Bag sama ca trebuie stropite cu ceva si cred ca humusil nu ai,nu-i asa??
    Glumesc.Ai vazut la mine?Si eu mi-am propus sa le stropesc cu piatra vanata,solutie bordeleza,desigur,dar acum astept ca vine ingrasamantul acesta,daca plantele pot astepta pana pe vineri ,sambata...

    RăspundețiȘtergere
  2. vorbesti serios cu dushul cu apa potrivit de rece dimineata devreme? sau asta era gluma?

    am vazut ceva emisiune la tv despre humusilul minune dar ma tem ca nu prea-i ecologic. prea-i spectaculos totul dupa humusilul asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihai,
    serios.Nu glumesc cu de-astea...frunzele au nevoie sa fie curatite de praf sa respire,sa se invioreze.Daca nu ploua o luna,cum era anul trecut,eu fac asta la ale mele...la toate plantele..dimineata sa nu se oparasca frunzele si sa vezi ce bine le merge.Anul acesta n-o fost inca nevoie ca a stropit din cer si azi un picut.Apoi,daca e ceata,deodata cu ceata se depun pe frunze tot felul de impuritati(cand functiona fabrica chimica de aici...iti inchipui )si eu dusuiam plantele,le spalam adica si am scapat de necazurile imbolnavirii(si aici ma refer la ardei).
    Legat de humusil,eu cred,am un feeling ca nu-i cacealma si daca ai fi vazut gradina cu rosii,castraveti si ardei tratati cu humusil...ai crede si tu.Prea suntem utopici,prea credem ca nimic nu mai poate sa fie bun in noianul de rele la care asistam zilnic,prea pesimist nu-i bine sa fii!
    Dar,sa stii ca frunzele arata deja galbioare si rasucite pe margini,iar daca dusul nu rezolva asta,doar ii da plantei un pic de...viata,tu stropeste cu ce ti-ai propus,insa sa nu fie ude frunzele ca nu prinde vopseaua :) Si,iar nu glumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. gata. le-am facut dush acum seara.

    cat despre humusil - eu nu ii contest calitatile, eu ma intreb cat e de nociv. din fire sunt suspicios si ma tem de lucrurile spectaculoase.

    RăspundețiȘtergere
  5. Rosiile tale au o ciuperca care se numeste phitocarpus,se intilneste la capsuni si la vita de vie in ciorchine,boabe de strugure putrede si ofilite linga restul de ciorchine care e sanatos.
    Orice magazin de specialitate are un fungicid ecologic pt. a combate aceasta ciuperca.Si evita udatul la ore tirzi din seara ,umezeala si racoarea noptii dau cale libera acestei ciuperci.Cit despre rosiile mele ,acum sint mari ,azi am mincat prima salata dreasa cu un pic de busuioc ,a fost un deliciu.

    RăspundețiȘtergere