joi, 30 iulie 2009

Am mai cules 4 rosii

Ieri am mai cules 4 rosii. Nu arata spectaculos dar au un gust deosebit, foarte dulce. Cred ca e si din cauza pamantului si a ingrasamantului natural :D

Soiul de rosii e foarte interesant. Plantele nu au crescut foarte mari si acum parca au mai multe fructe decat frunze :)).

Gogonele sunt din plin si mai mici si mai mari.


luni, 27 iulie 2009

Rosii de la bunica

Mi-a trimis bunica o galetusa de rosii. Ale ei sunt mai mari decat ale mele... si sunt si foarte gustoase. Cam atat de mari:

Prima rosie recoltata

Sambata am recoltat (si mancat) prima rosie. A fost foarte gustoasa, desi nu ma asteptam, si se mai coc inca 4. Sper ca maine-poimaine sa le pot recolta si pe ele.

miercuri, 22 iulie 2009

Si mai rosie

In vreo 2 zile e numai buna de recoltat...

luni, 20 iulie 2009

Fotografia saptamanii - XI - Se coc!

Au inceput sa se coaca. Una dintre gogonele e aproape coapta, in 2-3 zile tre sa fie numai buna de recoltat. Am gasit si cateva gogonele noi si parca frunzele sunt mai verzi. Se pare ca le-a ajutat gunoiul si noul strat de pamant.



Despre stropirea rosiilor

Azi am aflat de la tanti de la magazinul de seminte si solutii de stropit, ca stropirea rosiilor se face asa: prima data pamantul de langa planta, apoi planta de jos in sus.

Daca planta e deja atacata de boala (mana) ar trebui combinate doua fungicide. Frunzele bolnave trebuiesc rupte si arse ca sa nu infesteze si restul frunzelor.

Tot la magazin am aflat ca piatra vanata sau sulfatul de cupru au doar rol preventiv. Daca planta e bolnava nu prea ajuta.

duminică, 19 iulie 2009

"Lucrari"

Vineri am mai pup putin gunoi de grajd si ieri am mai pup putin pamant adus de finu' de la Turda. Din pacate una dintre plante e atacata destul de tare de mana. Luni o sa le mai stropesc cu piatra vanata. Pana atunci am mai rupt din frunzele bolnave.

Cealalta planta pare mai ok si mi se pare ca rosiile incep sa se ingalbeneasca. Sper sa se coaca si sa reusesc sa recoltez ceva.

vineri, 17 iulie 2009

joi, 16 iulie 2009

Inca doua rosii stricate

Azi am mai rupt doua gogonele stricate. E interesant ca se strica doar rosiile de pe una dintre plante. Celelalte par OK.

miercuri, 15 iulie 2009

Solutii pentru stropit

Am fost ieri pe la magazin si am cumparat doua solutii pentru stropit. Una dintre ele e pe baza de hidroxid de cupru (care zice ca inlocuieste piatra vanata). Ieri am stropit rosiile cu Equation Pro dar am senzatia ca am facut solutia cam diluata. O sa vad cum reactioneaza plantele in urmatoarele 2 zile si eventual incerc si cu piatra vanata.


luni, 13 iulie 2009

Primul rateu (In loc de fotografia saptamanii)

Cele mai mari doua gogonele s-au stricat. Cred ca Ridomilul nu le-a protejat suficient de mana si maine va trebui sa caut alta solutie pentru stopitul rosiilor.

Am rupt cele doua rosii. Nu are rost sa mai las planta sa isi consume energia si pentru ele.

Poate cineva sa ma ajute cu niste sfaturi ca sa rezolv problema?




Erau atat de mari: (si daca nu vi se par prea mari, faceti click pe poza sa vedeti de fapt cat erau de mari :) )

Dimensiuni plante

Eram ingrijorat ca nu mai cresc in inaltime plantele mele, dar ieri am aflat de la finu Bogdan ca rosiile mele sunt soi pitic si nici nu prea cresc mari asa de felul lor!

vineri, 10 iulie 2009

Gogonele noi

Azi dimineata cand am udat rosiile am observat cateva gogonele mici-mici. Credeam ca nu vor mai face alte gogonele. Florile erau parca lipsite de vlaga.

marți, 7 iulie 2009

Piatra vanata - interzisa in UE?

Ieri am trecut pe la magazinul din piata sa caut piatra vanata. Nu vreau sa le mai stropesc cu Ridomil. Am fost foarte surprins cand vanzatoarea mi-a spus ca de cand am intrat in Uniunea Europeana piatra vanata a fost interzisa alaturi de alte "solutii" pentru stropit. Voi ati auzit de asa ceva?

luni, 6 iulie 2009

Fotografia saptamanii - IX





Plantele nu au mai crescut in inaltime prea mult, dar rosiile sunt tot mai mari si par ca ar vrea sa inceapa sa se coaca. Chiar si cele doua gogonele mici incep sa prinda forma.

sâmbătă, 4 iulie 2009

Rosia lu' Bogdanel


Azi l-am vizitat pe Bogdanel si pe rosia lui, sora cu cele doua ale mele. Toate trei sunt de la unchiul lui Bogdan. Rosia lui e mai mare, mai inalta, are mai multe flori, frunzele verde mai intens decat ale mele. Gogonelele sunt insa mai mici. Se pare ca ar fi fost mai bine daca as fi pus fiecare dintre plante in cate un ghiveci separat.

vineri, 3 iulie 2009

Castraveti covăsâţi de la Mama Cheţa

Alaltaieri mi-a trimis bunica un borcan cu castraveti proaspat pus la "covăsât". I-am pus pe balcon. Sper ca maine dimineata sa fie numai buni de mancat :D

Update: azi (sambata) am mancat din castraveti. Sunt absolut bestiali!

joi, 2 iulie 2009

Modificari

Aseara m-am hotarat sa le cresc portia de apa, dupa ce matuse-mea (venita in vizita) m-a certat ca le tin cam pe uscat. Nu o sa mai pun cam 1L la 2 zile, o sa cresc portia la 2L. M-am bazat si pe ploile torentiale din ultima vreme, dar se pare ca din cauza frunzelor destul de mari si bogate, pamantul nu a fost udat prea tare. Acum o sa vad daca le place si eventual mai modific din mers...