Pentru detalii faceti click pe imagini:
vineri, 17 iulie 2009
Poze cu frunzele bolnave
Etichete:
boala rosii,
boli,
ciuperca,
ciuperci,
mana,
stropirea rosiilor,
stropitul rosiilor
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Proiect de balcon de apartament cu 2 camere.
La cat am reusit sa imi dau seama din poze, treaba sta asa.
RăspundețiȘtergereNu pare sa fie vorba de o boala produsa de ciuperci sau bacterii. O singura exceptie face fotografia 1, unde pe fructul din dreapta apare o pata specifica unei alternarioze, o boala produsa de Alternaria capsici-annui. Daca intr-adevar ar fi asta, pata ar trebui sa existe pe mai multe fructe de pe acceasi planta.
In afara de pata aceea, nu exista alt simptom vizibil in afara de rasucirea frunzelor. Acuma, rasucirea asta poate fi produsa de mai multi factori.
Unii tin de nutritie. Ai pus ingrasamant in sol? Carentele de potasiu sau calciu pot produce rasucirea frunzelor, fenomen urmat de cloroza.
Un alt factor, mult mai agresiv, care produce rasucirea este un virus asociat frecvent cu un atac al musculitei albe - Trialeurodes v.
Daca ai observat niste bazdaganii albe, f mici, roind in jurul plantelor, ele sunt. Le poti combate cu un insecticid numit Confidor. Succes!
Serban, merci mult pentru sfaturi. S-ar putea sa fie vorba de ingrasamant in cazul frunzelor rasucite. Sunt doua plante in acelasi ghiveci si cand le-am pus gunoi am pus doar putin de teama sa nu le ard. Ma gandeam sa sacrific una dintre plante si sa las doar una dintre ele. Planta pe care s-au stricat mai multe rosii as vrea sa o tai... Ce crezi?
RăspundețiȘtergereIn ambele cazuri, fie ca e vorba de un virus, fie de ingrasamant, e bine sa arunci planta bolnava. Apoi, ia un pic din pamantul de la suprafata ghiveciului, nu mult, un deget, si inlocuieste-l cu un strat proaspat.
RăspundețiȘtergereUn ingrasamant bogat in calciu si potasiu poti obtine usor: coji de banana si coaja de oua, maruntite bine si amestecate cu doua-trei maini de nisip si mranita se lasa sa putrezeasca cateva saptamani, udand compozitia din cand in cand. Se lasa se usuce si se obtine un substrat granulat, foarte bogat in substante hranitoare si in minerale.