luni, 20 iulie 2009

Despre stropirea rosiilor

Azi am aflat de la tanti de la magazinul de seminte si solutii de stropit, ca stropirea rosiilor se face asa: prima data pamantul de langa planta, apoi planta de jos in sus.

Daca planta e deja atacata de boala (mana) ar trebui combinate doua fungicide. Frunzele bolnave trebuiesc rupte si arse ca sa nu infesteze si restul frunzelor.

Tot la magazin am aflat ca piatra vanata sau sulfatul de cupru au doar rol preventiv. Daca planta e bolnava nu prea ajuta.

6 comentarii:

  1. Hai ,ca m-ai spart! Pai la mine nu ai vazut toate astea ce zici ca le-ai aflat acuma??In afara de chestia ca piatra nu ajuta,asta-i de la vanzatoare,ca sa vanda toxicele lor ca piatra nu vand acolo la acele magazine...ma rog,deci mie nu mi-ai spus nimic nou de la vanzatoarea ta,insa ma uimesti si parca vad ca peste o luna zici ca ai aflat de la nuj cine cum sa faci un proiect... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Cred ca nu m-am exprimat bine si nici nu am fost prea atent la blogul tau. Oricum am facut update la post ca sa fie putin mai clar :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu-i vorba de blogul meu ci de ceea ce m-ai intrebat tu si eu ti-am raspuns chiar aici,sau poate ti-am raspun la mine,unde m-ai intrebat.Deci asa...m-ai intrebat,eu mi-am pierdut vremea sa caut sa-ti raspund si acum tu spui ca nu ai fost atent la blogul meu???Frumos din partea ta...Nici raspunsul in care iti spuneam pe puncte ce ai de facut,dupa ce m-ai intrebat,ca nu ma bagam eu in seama asa,de nebuna...deci nici acela nu l-ai citit? Bravos!
    Vreau sa te rog ceva,daca nu e cu suparare as vrea sa stergi ce zici mai sus ca ai aflat de la mine.Nu m-am implicat in proiectul tau,ti-am dat niste sfaturi in privinta a ceea ce inseamna proiect,ce terbuia tu sa scrii insa ai neglijat,e mult prea greu,mai simplu e sa spui ce-ai aflat si de la cine.Ce rost au astea??Ca eu nu inteleg,si daca cineva vrea sa stie ce ti-am zis eu tie pe blogul tau si pe al meu exista comentariile mele unde se poate vedea.Vanzatoarea nu a scris comentarii,eu ...da. O seara fericita!

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate m-am exprimat gresit. Noutatea pentru mine a fost felul in care se face stropirea: se incepe in jurul plantei, apoi se stropeste partea de jos a plantei si abia la sfarsit partea de sus.

    Si daca ai avea dreptate 100% oricum nu inteleg si nu cred ca se justifica tonul discursului tau.

    Decat sa mai continuam discutia asta prefer sa sterg cu totul postul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Io as avea ceva de zis in legatura cu cele doua fungicide combinate... Nu toate-s compatibile intre ele!Reteta asta seamana cu a lua si aspirina si algocalmin impreuna, ca sa fii sigur.
    Eu nu prea ma uit cu mare incredere la tantiile astea de la fitosanitare. Una i-a zis maica-mii sa mareasca cu 20% concentratia la solutia de stropit, tot ca sa fie sigura, alta i-a dat sotului un stimulator hormonal zicand ca e echivalentul produsului natural pe care-l ceruse. Iar tie Mihai tocmai iti spusese una ca zeama bordeleza e interzisa in UE si acu ( alta, sau aceeasi?) ca e doar pentru preventie, deci...

    RăspundețiȘtergere
  6. e alta :))). greu de gasit o sursa corecta de informare mai ales cand esti nestiutor :)

    RăspundețiȘtergere